Valentin nap, egy 500fos lakosu faluban. Mivan?
Valentin nap. Igen, na de hova is vigyuk a baratnonket? Ezt a kerdest tettuk fel a munkatarsammal 1,5honapja; mikor megprobaltunk asztalt foglalni Gordon Ramsay ujdonsult csillagos ettermebe ami Bordeaux varosaban talalhato alig par honapja.
Persze hogyan is gondoltam, majd epp csillag szerzesnel lesz is ures asztal. A holgy kozolte velem, teljesen Juniusig foglalt minden asztal, es a 2016 os franciaorszagi EB miatt valoszinuleg ez igy is marad Augusztus vegeig.
Nembaj! Koszonjuk, majd jovore megprobalom.
Ezt kovetoen talaltam ra egy apro kis faluban talahato 1 Michelin csillagos etteremre ami maximum 20 fot tud fogadni. Fel is hivtam, ahol a tulajdonos kozolte, maradt meg egy utolso 4 fos ures asztal. "Je Veux" kialtva, le is foglaltam azonnal.
Erkezeskor mar a szerviz nagyban zajlott ,mi voltunk az utolso 4fo a 20bol.
A tulajdonos no, felismert minket, tudta, hogy mi is egy 1 Csillagos etterembe dolgozunk. Talalkozott a fonokunkkel, aki orommel elujsagolta hol szeretnenk a penzunket otthagyni.
Etterem belulrol. Semmi extra, letisztult. Kisse tobbre szamitottam, de lehet csak azert mivel 1 csillagos.
2 fo dolgozik a konyhaban, a Sef (Tulajdonos) es egy tanulo, plusz ket felszolgalo. KEREM! 2 kepzett ember, es 2 elso eves tanulo megtud tartani 1 Michelin csillagot! Na de vajon, hogyan? Itt kisse, elkezdtem agodni, hogy mennyire is lesz igazan kituno a hely.
Asztalhoz, ulve egybol kaptunk friss hazi 10cm-es mini Baguette-ot hazi narancsviragos vajjal, es Szaritott kacsamellel.
Rendeles utan megkaptuk az Amuse Bouche okat amit elsore megkostolva tulsagosan erosnek tartottam, kb majdnem vissza koptem. Persze a Baratnom meg odaig volt erte. O Hozzaszokott a chilis dolgokhoz.
(Bouillabaise Csip!, Hering mustarmaggal es, paradicsomos borju tartare)
1. Fogas (Szent jakab kagylo, Turbulya peszto,marakuja)
Bakker! MICSODA IZEK. Komolyan mondom, ez a kezdes 3 csillagos. Kb. 2 perc alatt vegeztem a tanyerral.
2. Fogas (Langoustine retek és uborka, úszás zöldségek, gyömbér és a metélőhagyma)
Felig nyers volt. direkt, vagy nem direkt nem tudom, de a ropogos zoldsegek a gyomberrel isteni volt.
3. Fogas: (Bar, Ropogos edeskomeny, Bouillabaisse jus, es Chorizo krem)
Remek volt, ez is hamar elfogyott. Itt mind 4en nevettunk, mert 2 perc alatt befejeztuk mindannyian.
4. Fogas: (Zeller szarvasgombaval, csontvelo emulzio, ropogos fekete kenyer, es kave)
Ohh Putain! csak igy jellemeztem a felszolgalonak. utana bocsanatot kertem a moderalatlan szavamert. :)
5. Fogas: (Vorosboros Agnus, burgonyaval, es varganya kremmel.)
Minden kivalo volt, a hus szinvoros volt, de vajkent esett szet. kest csak disznek volt.
6.Fogas: Licsi sorbet, Rozsa krem es avokado.
Felejthetetlen.
7.Fogas: Mogyorokrem, csicsokaval, es kaveval.
Utolso fogas, remek befejezes. A felszolgalo megjegyezte, hogy egyaltalan nem tartalmaz cukrot szoval, ha lehet keverjuk az izeket ugy az igazi. Tenyleg frissito volt, mivel az avokado igazi cukorbomba volt.
85euros Michelin csillagos menu. Remek! Meg visszaterunk ide.
Befejezeskeppen, megemlitenem, hogy latszik a sef egyedul van a konyhan egyetlen tanuloval. Minden sous vide ben keszul, es a zoldsegek 80szazaleka valamilyen habkent, vagy pure kent jelenik meg. Ezzel elkerulve a rengeteg munkat. Az izek azert maradtak. Koszonjuk!